Serghei Lavrov dezminte că Arctic Sea ar fi transportat rachete către Iran

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a dezminţit marţi că nava Arctic Sea, deturnată la sfârşitul lui iulie în apele suedeze, transporta rachete sol-aer de tip S-300 către Iran, aşa cum a scris presa.

14 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov dezminte că Arctic Sea ar fi transportat rachete către Iran

Serghei Lavrov dezminte că nava Arctic Sea ar fi transportat rachete S-300 către Iran (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Informaţia privind "prezenţa rachetelor S-300 la bordul Arctic Sea este complet falsă", a declarat Lavrov la Moscova, în urma unei discuţii cu omologul său slovac Miroslav Lajcak.

"Partea rusă va efectua în curând o anchetă", la care vor participa şi reprezentanţii Maltei, a precizat ministrul rus.

"Totul va fi transparent şi sper că toată lumea se va convinge că zvonurile privind prezenţa la bord a rachetelor sunt fără fundament", adaugă Lavrov.

Potrivit presei, Rusia a decis să intercepteze nava după ce a fost alertată că un grup mafiot transporta rachete S-300 cu destinaţia Iran.

Rachetele ar fi fost încărcate la bord când nava se afla la reparaţii în portul Kaliningrad, potrivit publicaţiei Salzburger Nachrichten.

La rândul său, Parchetul rus a anunţat marţi că anchetatorii au găsit la bordul navei doar lemn, dezminţind informaţiile privind prezenţa unor arme.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici