Serghei Lavrov: Există suspiciuni că în Ucraina sunt mercenari occidentali. Rusia nu va trimite trupe

Rusia nu intenţionează să trimită trupe în estul Ucrainei, afirmă ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, precizând că suspectează prezenţa unor mercenari occidentali, în principal americani, în regiunile rusofone ucrainene.

912 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Există suspiciuni că în Ucraina sunt mercenari occidentali. Rusia nu va trimite trupe

Serghei Lavrov (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Rusia nu are nicio intenţie de a trimite trupe în estul Ucrainei", a spus Lavrov într-un interviu acordat Bloomberg TV.

Dar există suspiciuni "mari" privind prezenţa unor mercenari occidentali, în special americani, în Ucraina, a continuat şeful diplomaţiei ruse. "Au apărut zvonuri în acest sens şi vrem să ştim dacă sunt sau nu întemeiate", adaugă ministrul rus de Externe.

Ucraina este "mai aproape decât oricând de un război civil", a avertizat Lavrov. "Dat fiind că ucrainenii se omoară între ei, cred că Ucraina este mai aproape decât oricând de un război civil", a declarat Lavrov. "În estul şi sudul Ucrainei, există deja un război real, cu armament greu", a subliniat şeful diplomaţiei ruse, conform AFP.

Şapte militari ucraineni au murit marţi în confruntările cu insurgenţi proruşi care au avut loc în estul ţării.

"Dacă acest mediu este propice organizării unor alegeri libere şi echitabile, atunci nu mai ştiu ce poate însemna liber şi echitabil", a insistat Lavrov, referindu-se la scrutinul prezidenţial programat în Ucraina pe 25 mai.

După lansarea în urmă cu o lună a operaţiunilor militare împotriva separatiştilor proruşi din estul Ucrainei, Administraţia proeuropeană de la Kiev se străduieşte acum să lanseze un "dialog naţional", dar fără reprezentanţii insurgenţilor. Însă, în opinia lui Serghei Lavrov, separatiştii trebuie să participe la discuţii. "Pentru ca dialogul naţional să aibă succes, este absolut necesar să fie asigurată participarea tuturor regiunilor Ucrainei", a insistat şeful diplomaţiei ruse.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici