Serghei Lavrov: Rusia este îngrijorată de situaţia din Iran

Sancţiunile impuse de Statele Unite împotriva Iranului şi a liderului suprem, ayatollahul Ali Khamenei, demonstrează că situaţia se transformă într-un scenariu foarte rău, a declarat Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei, citat de agenţia de presă Tass.

684 afișări
Imaginea articolului Serghei Lavrov: Rusia este îngrijorată de situaţia din Iran

Serghei Lavrov: Rusia este îngrijorată de situaţia din Iran

„Suntem îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă. Noua rundă de sancţiuni, sancţiuni foarte personale, care au fost anunţate ieri de preşedintele american Donald Trump împotriva liderului suprem al Iranului sunt alarmante şi transmit un semnal că situaţia se transformă într-un scenariu foarte rău”, a declarat Serghei Lavrov.

De asemenea, ministrul de Externe rus a comparat situaţia actuală dintre Statele Unite şi Iran cu situaţia din anul 2003, dintre Statele Unite şi Irak.

„Cu toţii ştim rezultatul. În mai 2003, Statele Unite au declarat victoria democraţiei în Irak. Puteţi trage concluziile în ceea ce priveşte modul în care democraţia a fost demonstrată în ultimii 16 ani”, a insistat Lavrov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici