Serghei Narîşkin, un apropiat al lui Vladimir Putin, a fost ales preşedinte al Dumei de Stat

Serghei Narîşkin, fostul şef al administraţiei prezidenţiale şi apropiat al premierului rus Vladimir Putin, a fost ales miercuri preşedinte al Dumei de Stat (Camera inferioară a Parlamentului rus).

135 afișări
Imaginea articolului Serghei Narîşkin, un apropiat al lui Vladimir Putin, a fost ales preşedinte al Dumei de Stat

Vladimir Putin (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Candidatura lui Narîşkin a fost votată de 238 de parlamentari, numărul exact de mandate de care dispune partidul de guvernământ Rusia Unită în Duma de Stat.

Noua Dumă de Stat s-a reunit miercuri, la ora 8.00 GMT (10.00, ora României), pentru prima dată de la alegerile legislative din 4 decembrie, contestate de opoziţie, care a lansat un apel la organizarea pe 24 decembrie a unui nou miting de amploare denunţând fraude electorale.

Partidul Rusia Unită, condus de premierul Vladimir Putin, a cărui listă electorală a fost condusă de preşedintele Dmitri Medvedev, a obţinut peste 49 la sută dintre voturile exprimate în acest scrutin, un scor mult mai mic decât cel obţinut în alegerile din 2007.

Însă formaţiunea continuă să deţină o majoritate absolută de 238 de mandate din totalul de 450, deşi rezultatul este departe de cel din fosta legislatură, în care avea 315 deputaţi, lucru care îi permitea să modifice Constituţia fără să aibă nevoie de susţinerea altor partide.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici