Servicii de informaţii: rezistenţa ucraineană în faţa ruşilor va ceda în curând

Rezistenţa ucraineană în faţa ruşilor va ceda în curând, susţin unele servicii de informaţii.

92437 afișări
Imaginea articolului Servicii de informaţii: rezistenţa ucraineană în faţa ruşilor va ceda în curând

Rusia va accelera ofensiva în faţa căreia apărarea ucraineană nu va mai rezista mult timp, potrivit unei note a servicilor de informaţii dintr-o ţară NATO, obţinută de jurnaliştii de la BFM TV.

Apărarea rezistă de pe 24 februarie, din momentul în care a început ofensiva Rusiei în Ucraina. Totuşi, potrivit notei, armata lui Vladimir Putin a început să lanseze atacuri din ce în ce mai multe şi mai mari, cărora forţele ucrainene nu le pot rezista pe termen scurt sau mediu.

În plus, capitala Kiev, ameninţată de multe zile, şi zonele din vestul Ucrainei, cruţate la început de atacuri, sunt vizate de rachetele ruseşti. Ca urmare, partea de vest a ţării nu mai este în siguranţă şi diferite scenarii sunt analizate, potrivit autorilor acestui raport.

Armata rusă ar trebui ca în următoarele zile să-şi intensifice operaţiunile, la nivel militar, dar şi în ceea ce priveşte comunicaţiile. Nu este clar dacă degradarea actualelor linii de comunicaţii din Ucraina este provocată intenţionat de ruşi sau reprezintă o consecinţă a războiului. Totuşi, forţele militate ale lui Putin ar trebui să taie comunicaţiile pentru a slăbi capacităţile ucrainene.

Specialiştii au mai observat o înmulţire a atacurilor cibernetice. Nu în cele din urmă, raportul subliniează temerea potrivit căreia Rusia se pregăteşte să utilizeze arme chimice în Ucraina, în special într-un oraş sau într-o zonă greu de ocupat.

Raportul exclude varianta ca Rusia să provoace în mod intenţionat un incident nuclear la Cernobîl, deoarece acesta va avea un efect negativ şi asupra ruşilor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici