Serviciul suedez de securitate, în alertă din cauza unor ameninţări teroriste

Serviciul suedez de securitate Sapo anchetează posibile ameninţări teroriste care ar viza capitala Suediei, Stockholm, după ce ar fi primit informaţii în acest sens de la autorităţile irakiene, informează presa suedeză, citată de BBC online.

889 afișări
Imaginea articolului Serviciul suedez de securitate, în alertă din cauza unor ameninţări teroriste

Serviciul suedez de securitate, în alertă din cauza unor ameninţări teroriste (Imagine AFP / Mediafax Foto)

Irakul a informat autorităţile suedeze de faptul că şapte sau opt militanţi ai organizaţiei extremiste Stat Islamic au plecat spre Suedia, cu intenţia de a comite atacuri teroriste în această ţară, a relatat presa locală.

Un purtător de cuvânt al agenţiei suedeze de securitate nu a confirmat informaţia vehiculată de presă, însă a declarat că nu poate fi "ignorată".

Nivelul alertei teroriste a rămas la nivelul trei, ori "ridicat", pe o scară de cinci puncte.

Un raport din luna aprilie, citat de presa suedeză, afirmă că mai mulţi islamişti s-au infiltrat în Partidul Verde din Suedia, relatează Russia Today în pagina electronică.

Cel puţin 300 de cetăţeni suedezi au călătorit spre Irak şi Siria pentru a se alătura organizaţiei Stat Islamic, potrivit unui studiu elaborat de Centrului Internaţional pentru Combaterea Terorismului (ICCT), publicat pe 1 aprilie.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici