Shimon Peres: Mahmoud Ahmadinejad tratează pe toată lumea drept "idioată"

Preşedintele israelian Shimon Peres l-a acuzat joi, la postul public de radio, pe preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad că "ia pe toată lumea drept idioată".

11 afișări
Imaginea articolului Shimon Peres: Mahmoud Ahmadinejad tratează pe toată lumea drept "idioată"

Shimon Peres: Mahmoud Ahmadinejad tratează pe toată lumea drept "idioată" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"El (Ahmadinejad) a comis o greşeală fatală, ia pe toată lumea drept idioată, se consideră un profet absolut susţinând că nu mai există nici o speranţă pentru Statele Unite, pentru Israel şi că el este singura speranţă", a afirmat Peres.

"El face de ruşine islamul, religiile, Statele Unite, democraţia, vocea sa nu vine din cer, ci din infern, într-o bună zi va dispărea ca un curent de aer", a adăugat preşedintele israelian, care se află în Statele Unite cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Peres a denunţat miercuri de la tribuna ONU pericolele programului nuclear iranian, subliniind că "Adunarea Generală şi Consiliul de Securitate au responsabilitatea de a preveni dezastrele îaninte ca acestea să se producă".

Shimon Peres s-a opus la 6 septembrie unui atac militar împotriva Iranului, pledând pentru presiuni economice pentru a constrânge Teheranul să renunţe la programul său nuclear.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici