Shimon Peres şi-a exprimat speranţa că negocierile de pace israeliano-palestiniene vor fi reluate

Preşedintele israelian Shimon Peres a spus marţi că speră în reluarea negocierilor de pace între statul evreu şi palestinieni, suspendate în aprilie.

79 afișări
Imaginea articolului Shimon Peres şi-a exprimat speranţa că negocierile de pace israeliano-palestiniene vor fi reluate

Shimon Peres (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Negocierile cu palestinienii, conduse de secretarul (de Stat american John) Kerry, fac în prezent o pauză. Ele nu sunt finalizate", a declarat Peres, într-o conferinţă de presă, la Oslo.

"Niciuna dintre părţi nu are o alternativă mai bună ca pacea în baza a două state pentru două popoare. Sper că negocierile vor reîncepe", a adăugat el.

Totuşi, la Ierusalim, ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, a afirmat, pesimist, că "impasul în negocierile cu palestinienii va continua".

Lieberman, care s-a exprimat în faţa Comisiei parlamentare pentru Externe şi Apărare, l-a acuzat pe preşedintele palestinian Mahmoud Abbas că nu are "niciun interes să ajungă la un acord cu Israel".

Mahmoud Abbas urmează să se întâlnească joi, la Londra, cu secretarul de Stat american John Kerry pentru a discuta, potrivit unui oficial palestinian, despre o "eventuală reluare a negocierilor cu Israelul".

Negocierile de pace israeliano-palestiniene au fost relansate în iulie 2013, sub egida lui John Kerry. Ele au fost suspendate în aprilie de Israel, după ce Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) a lui Mahmoud Abbas şi mişcarea islamistă Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, au anunţat încheierea unui plan de reconciliere.

Shimon Peres a făcut aceste declaraţii cu ocazia primei vizite de stat a unui preşedinte israelian în Norvegia.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici