Shinzo Abe, premier japonez, solicită Coreei de Nord să se abţină de la efectuarea altor ”acţiuni instigatoare”

Shinzo Abe, premierul japonez, a solicitat luni Coreei de Nord să se abţină de la efectuarea unor viitoare acţiuni instigatoare, să se supună rezoluţiilor ONU şi să abandoneze dezvoltarea rachetelor nucleare, informează Reuters.

1209 afișări
Imaginea articolului Shinzo Abe, premier japonez, solicită Coreei de Nord să se abţină de la efectuarea altor ”acţiuni instigatoare”

Shinzo Abe, premier japonez, solicită Coreei de Nord să se abţină de la efectuarea altor ”acţiuni instigatoare”

Tensiunile au escaladat în Peninsula Coreeană, după ce liderul Statelor Unite a avertizat că ar putea interveni militar împotriva Coreei de Nord pentru limitarea capacităţilor balistice şi nucleare ale regimului stalinist condus de Kim Jong-Un.

Armata nord-coreeană a încercat duminică dimineaţă, fără succes, să lanseze o rachetă, dintr-un poligon situat pe coasta de est a ţării.

Abe a declarat de asemenea că va schimbi opinii legate de statul nord-coreean cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în cadrul unui summit la care ambii vor participa la sfârşitul lunii aprilie.

Mai multe nave de război japoneze se vor alătura grupului naval american Carl Vinson care se îndreaptă spre Peninsula Coreeană, din cauza temerilor faţă de programul rachetelor nord-coreene.

Coreea de Nord a efectuat mai multe teste balistice şi nucleare în ultimul an şi există indicii că regimul stalinist de la Phenian pregăteşte un nou test nuclear.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici