Sicriul Reginei Elisabeta a II-a va porni de la Castelul Balmoral spre Edinburgh

Sicriul Reginei Elisabta a II-a va porni, în jurul orei 10.00 (ora 12.00 - ora României) de la Castelul Balmoral, unde a murit, şi se va îndrepta spre Edinburgh. La prânz, vor avea loc proclamaţii în naţiunile descentralizate.

935 afișări
Imaginea articolului Sicriul Reginei Elisabeta a II-a va porni de la Castelul Balmoral spre Edinburgh

Sicriul Reginei va porni de la Castelul Balmoral, unde a murit, joi, şi se va îndrepta, duminică, la ora locală 10.00 (ora 12.00, ora României), spre Edinburgh. La prânz, vor avea loc proclamaţii în naţiunile descentralizate.

De asemenea, Regele Charles al III-lea urmează să se întâlnească cu secretarul general al Commonwealth-ului la Palatul Buckingham, înainte de a-i primi pe înalţii comisari ai regatului şi pe soţii lor în Bow Room.

Sâmbătă a fost confirmată data funeraliilor de stat ale reginei, care vor avea loc luni, 19 septembrie, la Westminster Abbey. Înainte de aceasta, Regina va fi ţinută în Westminster Hall timp de patru zile, pentru a permite publicului să îi aducă un ultim omagiu, a declarat familia regală.

Noua Zeelandă, Australia şi Canada au organizat deja ceremonii de proclamare pentru a-l recunoaşte pe Regele Charles al III-lea ca nou şef de stat. Ceremoniile de proclamare sunt un eveniment constituţional şi ceremonial care face trecerea oficială la un nou monarh pentru ţările respective.

Liderii acestor ţări au adus omagii Reginei în momentul în care i-au recunoscut succesorul.

Noul prim-ministru britanic îl va însoţi pe Regele Carol într-un turneu regal în cele patru naţiuni ale Marii Britanii pentru a conduce zilele de doliu naţional pentru mama sa, Regina Elisabeta a II-a.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici