Silvio Berlusconi îşi apără "dreptul la viaţă privată"

Şeful Guvernului italian, Silvio Berlusconi, şi-a apărat duminică "dreptul la viaţă privată" în urma publicării unui interviu, potrivit căruia soţia sa are "un amant" şi după ce Parchetul a primit fotografii surprinse în grădinile uneia dintre vilele sale.

21 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi îşi apără "dreptul la viaţă privată"

Silvio Berlusconi îşi apără "dreptul la viaţă privată" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Aş vrea să nu răspund, am atins într-adevăr limitele cu această intruziune în viaţa privată a cuiva", a delcarat Berlusconi într-o conferinţă de presă la Bari.

Şeful Guvernului a fost întrebat despre interviul acodat duminică de politicianul Daniela Santanache cotidianului Libero (de drepta), care afirmă că soţia acestuia, Veronica Lario - care a cerut divorţul în urmă cu câteva săptămâni - are un "amant", şi care a dezvăluit chiar şi identitatea acestuia.

Şeful Guvernului "nu a distrus nici o familie, Veronica are de mult un amant. Berlusconi a încercat în permanenţă să menţină familia unită", afirmă Daniela Santanache, liderul Partidului Mişcarea pentru Italia.

"Sunt contrariat să văd că pe prima pagină a ziarelor apar situaţii care ţin exclusiv de sfera familială", a declarat Berlusconi.

Potrivit presei, Veronica Lario, a cerut divorţul în special pentru că soţul său "frecventa minore", făcând aluzie la prezenţa sa la aniversarea de 18 ani a unei tinere blonde, Noemi, acuzaţii care au declanşat ulterior un scandal privind natura relaţiilor şefului Guvernului cu aceasta.

În timpul conferinţei de presă, Silvio Berlusconi a fost de asemenea întrebat despre sutele de fotografii a căror confiscare a fost decisă sâmbătă de Parchetul din Roma, efectuate în timpul recepţiilor private în grădinile vilei sale din Sardinia.

"Nimeni nu poate accepta ca din afara casei sale, un fotograf să facă fotografii în interiorul casei. Aceste instantanee încalcă dreptul la viaţă privată. Acest drept la viaţă privată şi confidenţialitate este una dintre libertăţile fundamentale", a declarat acesta.

Potrivit Il Corriere della Sera, aceste fotografii "înfăţişează evenimente mondene organizate în villa din Porto Rotondo", "grădinile cu fete în bikini sau cu sânii goi, altele sub duş în aer liber, altele încă îmbrăcate alături de Berlusconi, în anexele rezervate invitaţilor".

Cotidianul susţine, de asemenea, că aceste fotografii au surprins Anul Nou în vila din Sardinia, la care a participat Noemi, minoră la momentul respectiv.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici