Silvio Berlusconi preferă munca în folosul comunităţii, în locul arestului la domiciliu

Fostul premier italian Silvio Berlusconi, condamnat la un an de închisoare cu executare în dosarul Mediaset, a anunţat că optează pentru muncă în folosul comunităţii, ispăşirea pedeapsei urmând să înceapă peste câteva luni.

221 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi preferă munca în folosul comunităţii, în locul arestului la domiciliu

Fostul premier italian Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Condamnat definitiv în august pentru fraudă fiscală, Berlusconi nu poate fi încarcerat dat fiind că are vârsta de 77 de ani. Astfel, potrivit legii, el urma să opteze între arest la domiciliu şi muncă în folosul comunităţii.

Instanţa de supraveghere din Milano va analiza dosarul şi va stabili dacă acceptă sau nu opţiunea liderului politic de centru-dreapta.

În cazul în care justiţia va accepta solicitarea, Berlusconi va trebui să anunţe unde va presta activităţi în folosul comunităţii.

Silvio Berlusconi respinsese de mai multe ori posibilitatea efectuării de muncă în folosul comunităţii pentru a evita interviurile "umilitoare" cu asistenţii sociali.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici