Silvio Berlusconi regretă că nu poate vota în alegerile europene

Fostul şef al Guvernului italian, Silvio Berlusconi, lipsit de o parte din drepturile civile în urma condamnării pentru fraudă fiscală, a declarat sâmbătă că regretă profund faptul că nu poate vota duminică în alegerile europene.

58 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi regretă că nu poate vota în alegerile europene

Fostul şef al Guvernului italian, Silvio Berlusconi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Îmi este foarte dificil" să nu votez, a spus Silvio Berlusconi, sâmbătă, pentru jurnalişti, după ce a efectuat cele patru ore săptămânale de muncă în folosul comunităţii la centrul catolic Sacra Famiglia din Cesano Boscone, în apropiere de Milano.

Magnatul media a fost condamnat la patru ani de închisoare - dintre care pentru trei a beneficiat de o amnistie - pe 1 august, în procesul Mediaset, pentru fraudă fiscală, şi ispăşeşte un an de muncă în folosul comunităţii. Această condamnare l-a costat totodată excluderea din Senat, precum şi interdicţia de a vota şi de a fi ales.

El a evitat însă să răspundă altor întrebări ale jurnaliştilor.

"Nu pot să spun nimic mai mult. După cum observaţi, nu pot să vorbesc", a adăugat el.

Potrivit presei italiene, după o perioadă de adaptare, Berlusconi a primit sarcini în plus sâmbătă, cu ocazia celei de a treia zi de muncă în folosul comunităţii.

El a însoţit un grup de bolnavi de Alzheimer pe terenul de fotbal al centrului Sacra Famiglia pentru a asista la antrenamentul unor persoane cu handicap, după care s-a întors în instituţie, unde a efectuat "alte sarcini (neprecizate)".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici