Silvio Berlusconi vrea să candideze din nou pentru funcţia de premier al Italiei

Silvio Berlusconi intenţionează să candideze de pe prima poziţie, din partea formaţiunii Poporul Libertăţii, în scrutinul legislativ care va fi organizat în Italia în primăvara anului 2013, obiectivul fiind postul de premier.

176 afișări
Imaginea articolului Silvio Berlusconi vrea să candideze din nou pentru funcţia de premier al Italiei

Silvio Berlusconi vrea să candideze din nou pentru funcţia de premier al Italiei (Imagine: Andreea Alexandru/Mediafax Foto)

Fostul premier italian a petrecut ultimele săptămâni analizând sondaje de opinie şi scenarii politice pentru anul 2013, luând decizia de a candida primul pe lista PdL, relatează ziarul Corriere della Sera.

Conform sondajelor, PdL ar obţine doar 10 la sută în scrutinul parlamentar dacă Berlusconi nu ar candida deloc.

Dacă Berlusconi ar candida primul pe listă alături de actualul lider PdL, Angelino Alfano, formaţiunea de centru-dreapta ar obţine 18 la sută.

În schimb, dacă Berlusconi ar candida primul pe listă, alături de Angelino Alfano şi o echipă de tineri, PdL ar obţine 30 la sută din voturi.

În prezent, Italia este condusă de un guvern tehnocrat coordonat de premierul Mario Monti.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici