Silviu Ionescu respinge rezultatul anchetei din Singapore referitoare la accident

Diplomatul român Silviu Ionescu a respins miercuri rezultatele anchetei judiciare referitoare la accidentul provocat în decembrie de o maşină a ambasadei României în Singapore, soldat cu moartea unei persoane, relatează The Straits Times, în ediţia electronică.

15 afișări
Imaginea articolului Silviu Ionescu respinge rezultatul anchetei din Singapore referitoare la accident

Silviu Ionescu respinge rezultatul anchetei din Singapore referitoare la accident (Imagine: Straits Times)

Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore, contactat prin telefon, a declarat în mod repetat că nu este surprins de verdict, precizează publicaţia singaporeză.

Ionescu a respins dovezile prezentate de unii dintre cei 54 de martori audiaţi în cadrul anchetei judiciare luna trecută. El i-a acuzat că mint şi a precizat că "scenariile" descrise de ei în justiţie sunt cel puţin neverosimile.

El s-a referit în special la afirmaţia barmanului Mohamed Noor Hussain, care l-a identificat ca fiind la volanul maşinii implicate în accident.

Moartea lui Tong Kok Wai într-un accident de circulaţie, produs în decembrie în Singapore, este consecinţa unui act necugetat al fostului însărcinat cu afaceri al României în această ţară, care a fost şoferul maşinii implicate în accident, a conchis miercuri ancheta singaporeză.

Fostul însărcinat cu afaceri al României în Singapore, Silviu Ionescu, revenit în ţară după accident, a fost identificat de poliţie ca fiind şoferul maşinii Audi A6 care a lovit trei persoane pe strada Bukit Panjang din capitala singaporeză la 15 decembrie, a conchis ancheta judiciară demarată pentru a stabili circumstanţele morţii uneia dintre aceste persoane, Tong Kok Wai, relatează The Straits Times, în ediţia electronică.

Tong a murit în spital, la aproape o săptămână după accidentul din decembrie.

Victor Yeo, ofiţer de poliţie judiciară (coroner) s-a declarat mulţumit că ancheta a dovedit "fără umbră de îndoială" că şoferul maşinii Audi implicate în accidentul din 15 decembrie este Silviu Ionescu, în vârstă de 49 de ani.

El a afirmat, de asemenea, că diplomatul român a minţit în mod deliberat, la scurt timp după accident, că maşina respectivă a fost furată din faţa ambasadei.

Potrivit anchetei, Ionescu l-a rănit grav, în acelaşi accident, pe prietenul lui Tong, Bong Hwee Haw, în vârstă de 24 de ani, care traversa strada în momentul accidentului, după care a mers mai departe şi l-a lovit pe studentul Muhammmad Haris Abu Tabli, în vârstă de 19 ani, la următoarea intersecţie.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici