Sinead O'Connor, una dintre contestatarele lui Benedict al XVI-lea, a vorbit despre demisia Papei. Cum l-a catalogat pe acesta

Cântăreaţa Sinead O'Connor a declarat că demisia Papei Benedict al XVI-lea reprezintă "cea mai mare realizare" a suveranului pontif şi i-a îndemnat pe liderii catolici să reconstruiască Biserica Catolică pe baze sănătoase, după scandalul provocat de abuzurile sexuale comise de unii preoţi catolici.

1310 afișări
Imaginea articolului Sinead O'Connor, una dintre contestatarele lui Benedict al XVI-lea, a vorbit despre demisia Papei. Cum l-a catalogat pe acesta

Sinead O'Connor, una dintre contestatarele lui Benedict al XVI-lea, a vorbit despre demisia Papei. Cum l-a catalogat pe acesta (Imagine: AFP / MediafaxFoto)

Artista irlandeză critică de multă vreme papalitatea şi i-a acuzat de multe ori pe liderii catolici, declarând că aceştia muşamalizează de multe decenii cazurile de pedofilie în care sunt implicaţi unii dintre preoţii catolici, informează contactmusic.com.

Papa Benedict al XVI-lea, în vârstă de 85 de ani, a anunţat luni că se va retrage din fruntea Bisericii Catolice pe 28 februarie, devenind astfel primul Papă, după multe secole, care a demisionat.

Sinead O'Connor a postat o declaraţie publică pe site-ul ei, în care afirmă că demisia Papei Benedict al XVI-lea ar trebui să marcheze începutul unei noi ere, cea a onestităţii, pentru Biserica Catolică.

"Vreau să îl felicit pe Papa Benedict pentru decizia lui de a se retrage din funcţie, înainte ca tot ce e mai rău din ceea ce se petrece (în rândul bisericii, n.r.) să fie descoperit. Apreciez faptul că a făcut o aluzie la o parte dintre acele lucruri în declaraţia sa şi îl asigur că Cel de Sus îi iartă pe aceia care pot să recunoască că au greşit în trecut", afirmă artista irlandeză.

"Biserica a ajuns să aibă o reputaţie proastă şi îngrozitoare, din cauza minciunilor şi a blasfemiilor împotriva Sfântului Spirit. Cea mai mare realizare a lui Benedict este faptul că a demisionat. Acum există o şansă pentru ca Biserica să fie reconstruită şi să fie din nou potrivită pentru a deveni casa Sfântului Spirit", a adăugat cântăreaţa.

Sinead O'Connor a ţinut prima pagină a presei internaţionale în 1992, atunci când a rupt un afiş cu fotografia predecesorului Papei Benedict al XVI-lea, Ioan Paul al II-lea, în timpul emisiunii de televiziune "Saturday Night Live".

Sinead O'Connor a devenit celebră pe plan internaţional în 1990, graţie piesei "Nothing Compares 2 U", extrasă de pe albumul "I Do Not Want What I Haven't Got".

Cântăreaţa irlandeză Sinead O'Connor a susţinut un concert la Arenele Romane din Bucureşti pe 11 iunie 2009.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici