Sinistraţii uraganului Katrina ar putea cere daune

Persoanele afectate de uraganul Katrina ar putea cere despăgubiri în valoare de miliarde de dolari, în urma unei hotărâri a unui judecător federal, care acuză o agenţie guvernamentală de facilitarea producerii inundaţiilor de la New Orleans, relatează Los Angeles Times în ediţia online.

248 afișări
Imaginea articolului Sinistraţii uraganului Katrina ar putea cere daune

Sinistraţii uraganului Katrina ar putea cere daune (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Judecătorul districtual Stanwood Duval a criticat dur, în verdictul pronunţat la New Orleans, Corpul de ingineri din cadrul forţelor armate americane, pe care l-a acuzat de "neglijenţă" cu privire la menţinerea unui canal de navigaţie între fluviul Mississippi şi Golful Mexic, cunoscut ca MRGO. Canalul a fost construit în anii 1960. În timp, malurile acestuia s-au lărgit semnificativ, iar cu mult înaintea uraganului experţii avertizau că distrugerea lor poate favoriza producerea inundaţiilor.

Judecătorul susţine că militarii cunoşteau de peste 40 de ani că barajul de protecţie a cartierelor de periferie St Bernard Parish şi Lower 9th Ward putea fi compromis de deteriorarea acestui canal. Judecătorul afirmă că autorităţile aveau la dispoziţie "un număr nedefinit" de posibilităţi pentru soluţionarea problemei, dar au refuzat să facă acest lucru. De asemenea, Duval a acordat despăgubiri în valoare de 719.000 de dolari unui mic grup de victime ale inundaţiilor.

Avocatul Pierce O'Donnell susţine că aproximativ 100.000 de locuitori şi companii din zona inundată a New Orleans pot cere, în urma acestei hotărâri, plata unor despăgubiri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici