Siria acuză SUA de "terorism de stat" după raidurile aeriene condamnate dur de Damasc şi Moscova

Numeroşi militari şi civili au fost ucişi în raidurile aeriene efectuate joi de Statele Unite în sudul Siriei, acuză Moscova şi Damascul, un diplomat sirian denunţând un act specific "terorismului de stat".

1805 afișări
Imaginea articolului Siria acuză SUA de "terorism de stat" după raidurile aeriene condamnate dur de Damasc şi Moscova

Siria acuză SUA de "terorism de stat" după raidurile aeriene condamnate dur de Damasc şi Moscova

Un oficial militar sirian a declarat vineri, conform agenţiei Reuters, că numeroşi militari au fost ucişi în bombardamentele americane efectuate joi după-amiază în sudul Siriei.

La rândul său, Ghennadi Gatilov, adjunctul ministrului rus de Externe, a acuzat că avioanele militare americane au atacat zone din Siria în care locuiesc civili, avertizând că acest lucru este "inacceptabil", fiind o încălcare a suveranităţii siriene. Rusia este unul dintre principalii susţinători internaţionali ai Administraţiei Bashar al-Assad.

Atacul este un act specific "terorismului de stat", a afirmat Bashar al-Ja'afari, un negociator al regimului Bashar al-Assad, precizând că a discutat despre acest "masacru" cu emisarul ONU Staffan de Mistura. "Am discutat despre masacrul pe care agresorul american l-a comis ieri în ţara noastră", a declarat Ja'afari.

Avioane militare americane au atacat, joi, poziţii ale unui grup paramilitar care susţine regimul Bashar al-Assad, în sudul Siriei. Raidurile aeriene au avut loc în zona localităţii At Tanf, în sudul Siriei, în apropierea frontierelor cu Iordania şi Irakul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici