Siria: Bashar al-Assad anunţă alegeri legislative la 7 mai

Preşedintele sirian Bachar al-Assad a anunţat marţi organizarea de alegeri legislative la 7 mai, potrivit agenţiei oficiale Sana, în timp ce se confruntă de un an cu o revoltă fără precedent împotriva regimului său.

206 afișări
Imaginea articolului Siria: Bashar al-Assad anunţă alegeri legislative la 7 mai

Bashar al-Assad (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Preşedintele Assad a emis un decret care fixează alegerile pentru Adunarea Poporului (Parlament) la 7 mai", anunţă agenţia.

Acest anunţ intervine în timp ce comunitatea internaţională aşteaptă marţi un răspuns din partea preşedintelui sirian la "propunerile concrete" pe care i le-a prezentat emisarul internaţional Kofi Annan, în cadrul misiunii sale la Damasc, la acest sfârşit de săptămână şi care a cerut în special oprirea violenţelor.

Autorităţile au sperat să organizeze aceste alegeri la sfârşitul lui 2011, promiţând legislative "libere şi transparente".

Acesta este al treilea scrutin legislativ din Siria de la preluarea puterii de către preşedintele Bashar al-Assad în 2000.

În cadrul ultimelor alegeri legislative, în aprilie 2007, Frontul Naţional Progresist (FNP) - coaliţie condusă de partidul Baas, aflat la putere - a câştigat fără surpriză majoritatea celor 250 de locuri în Parlament.

Alegerile din Siria sunt denunţate de opoziţie şi comunitatea internaţională drept o "farsă".

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici