Siria este pregătită să facă faţă oricărui scenariu - oficial

Regimul sirian s-a declarat pregătit să facă faţă "oricărui scenariu", în situaţia în care puterile occidentale analizează opţiunile militare în urma unui presupus atac chimic în apropiere de Damasc, a declarat luni un oficial de rang înalt din cadrul serviciilor de securitate.

1233 afișări
Imaginea articolului Siria este pregătită să facă faţă oricărui scenariu - oficial

Siria este pregătită să facă faţă oricărui scenariu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ameninţările (puterilor) occidentale de a lovi Siria reprezină o presiune politică şi psihologică, dar în orice caz noi suntem pregătiţi să facem faţă oricărui scenariu", a afirmat el.

"Sperăm că cei care încearcă să facă presiuni pentru o acţiune militară vor fi rezonabili. Suntem convinşi că ieşirea din criză nu va fi decât una politică", a adăugat el.

"Orice problemă va avea un impact asupra întregii regiuni, deoarece situaţia din Siria este complexă şi complicată", a subliniat oficialul.

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a avertizat Washingtonul că orice intervenţie militară împotriva regimului său va "eşua", calificând drept "intense" acuzaţiile puterilor occidentale cu privire la utilizarea armelor chimice de către regimul său.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici