Sisi şi Biden au ajuns la un acord privind ajutorul umanitar către Gaza „într-o manieră durabilă”

Preşedintele american Joe Biden a declarat că preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a fost de acord să deschidă punctul de trecere Rafah pentru a permite aproximativ 20 de camioane care transportă ajutor umanitar în Gaza. „Merită apreciere, a fost amabil”, a spus Biden reporterilor.

1344 afișări
Imaginea articolului Sisi şi Biden au ajuns la un acord privind ajutorul umanitar către Gaza „într-o manieră durabilă”

X

Preşedintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi şi preşedintele SUA Joe Biden au convenit într-un apel telefonic să aducă ajutor umanitar în Fâşia Gaza „într-o manieră durabilă”, a declarat preşedinţia egipteană într-o declaraţie miercuri seara. .

Un purtător de cuvânt al preşedinţiei egiptene a mai spus că cele două ţări se coordonează cu organizaţiile umanitare internaţionale sub supravegherea Naţiunilor Unite pentru a asigura sosirea ajutoarelor.

Lumea islamică a devenit volatilă în urma unei explozii la spitalul Al-Ahli al-Arabi din Gaza , marţi seara, despre care oficialii palestinieni au declarat că a ucis 471 de persoane şi i-au învinovăţit pe israelieni. 

Pe fondul indignării cauzate de explozia spitalului, au izbucnit demonstraţii în Cisiordania palestiniană ocupată de Israel, Iran, Iordania, Liban, Tunisia şi în alte părţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici