"Sistem de apărare" antisubmarin inedit împotriva Rusiei. Cum arată şi cum funcţionează ”Marinarul Cântăreţ” - VIDEO

Societatea Suedeză pentru Pace şi Arbitraj (SPAS) a instalat un "sistem de apărare" antisubmarin - "Marinarul Cântăreţ" - în apele din largul Stockholmului, un sistem de tip sonar care difuzează mesajul "Bine aţi venit în Suedia" în limba rusă şi fraza "doar dacă eşti gay" în codul morse.

6563 afișări
Imaginea articolului "Sistem de apărare" antisubmarin inedit împotriva Rusiei. Cum arată şi cum funcţionează ”Marinarul Cântăreţ” - VIDEO

"Sistem de apărare" antisubmarin inedit împotriva Rusiei. Cum arată şi cum funcţionează ”Marinarul Cântăreţ” (Imagine: SPAS)

Dispozitivul animat, din lămpi de neon, înfăţişează un bărbat care poartă lenjerie intimă albă şi o beretă de marinar şi care dă din şolduri, în timp ce în fundal se aprind şi se sting inimi roz.

Grupul pare să mizeze pe cartea homofobiei, tot mai puternică în Rusia după adoptarea legii privind "propaganda gay" în 2013, scrie BBC.

Societatea, fondată în 1883, afirmă că acest semnal luminos reprezintă totodată o încercare de a convinge autorităţile suedeze să regândească modul de utilizare a mijloacelor militare în cadrul securităţii naţionale.

Suedia a lansat în octombrie o operaţiune militară uriaşă în vederea căutării, în apele sale, a unui presupus submarin rusesc, iar Guvernul a anunţat recent o creştere masivă a celtuielilor militare.

"Dacă acţiunile militare şi armele ar fi funcţionat ca mijloace de soluţionare a conflictelor, în lume ar fi fost pace de mult timp", subliniază Anna Ek, preşedinta SPAS.

Organizaţia invită echipajele oricărui submarin care au văzut "marinarul cântăreţ" să participe împreună cu ea la Parada Stockholm Pride, în august.

"În vremuri tulburi, dragostea şi pacea dincolo de orice frontiere este mai importantă ca niciodată", subliniază SPAS pe site.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici