Sistem special de control al fondurilor europene, introdus în Bulgaria

Bulgaria va deveni în iunie primul stat membru al Uniunii Europene în care va fi introdus un sistem special de control privind absorbţia fondurilor europene.

26 afișări
Imaginea articolului Sistem special de control al fondurilor europene, introdus în Bulgaria

Sistem special de control al fondurilor europene, introdus în Bulgaria (Imagine: www.faqs.org)

Sistemul de monitorizare va include nivelul de implementare a proiectelor finanţate de Uniunea Europeană, a declarat Eva Kalujinska, purtătoare de cuvânt a Comisiei Europene, citată de postul naţional de radio din Bulgaria, informează site-ul Novinite.com.

Sistemul, denumit "Lotar", a fost elaborat de Directoratul pentru Politici Regionale, pentru a ajuta instituţiile bulgare să monitorizeze fondurile UE.

Noul sistem va fi introdus în ministerele şi agenţiile care lucrează direct cu fondurile europene şi va fi conectat la un sistem special de monitorizare al Comisiei Europene.

În acest mod, Bruxelles-ul va fi capabil să controleze direct implementarea proiectelor şi finanţarea lor. Comisia Europeană a refuzat să comenteze motivele pentru care Bulgaria va deveni primul membru al UE care beneficiază de acest sistem de monitorizare inedit.

Fondurile destinate Bulgariei, provenind de la trei programe de finanţare europeană, PHARE, ISPA şi SAPARD, rămân în continuare blocate.

Bruxelles-ul aşteaptă rezultatele auditului Agenţiei de Drumuri şi analiza auditului efectuat în luna mai a Fondului "Agricultura", care distribuie fondurile programului SAPARD.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici