Sistemul israelian de apărare aeriană a interceptat o rachetă din Fâşia Gaza

Sistemul israelian de apărare aeriană a interceptat, marţi, o rachetă din Fâşia Gaza, potrivit unui comunicat al ministerului israelian al Apărării, relatează site-ul agenţiei Tass.

535 afișări
Imaginea articolului Sistemul israelian de apărare aeriană a interceptat o rachetă din Fâşia Gaza

Sistemul israelian de apărare aeriană a interceptat o rachetă din Fâşia Gaza

Sirena de apărare aeriană s-a declanşat în regiunea Hof Ashkelon din sudul Israelului, în apropiere de Fâşia Gaza. Sistemul de apărare antirachetă Iron Dome (Domul de Fier)a interceptat dispozitivul, fără a exista pagube materiale sau victime.

Aceasta este cea de-a doua rachetă lansată din Fâşia Gaza în ultima zi. Luni, radicalii palestinieni au trimis o rachetă către Israel, care a explodat pe un teren neocupat, fără a provoca daune. Două persoane au cerut asistenţă medical, fiind în stare de şoc.

Lansarea rachetelor către Israel din Fâşia Gaza a fost reluată, după o pauză de trei luni, după ce preşedintele american Donald Trump a dispus mutarea ambasadei SUA de la Tel Aviv la Ierusalim, la 6 decembrie, şi a recunoscut Ierusalimul ca fiind capitala Israelului.

În ultimele zile, forţele de apărare ale Israelului au utilizat tancuri şi aeronave pentru a ţinti zeci de poziţii militare şi baze ale mişcării islamiste palestiniene Hamas din Fâşia Gaza, ducând la uciderea a doi palestinieni şi rănirea a aproximativ 30.

Aprobarea de către Statele Unite a cerinţei Israelului ca întreg Ierusalimul să fie capitala ţării întrerupe politica americană din ultimele decenii, potrivit căreia statutul oraşului trebuie decis în negocierile cu palestinienii, care vor ca Ierusalimul de Est să fie capitala viitorului lor stat. Comunitatea internaţională nu recunoaşte suveranitatea israeliană asupra întregului oraş Ierusalim.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici