Site-ul Guvernului slovac, atacat de hackeri Anonymous

Hackeri din cadrul grupului Anonymous au atacat sâmbătă site-ul Guvernului slovac, protestând faţă de intenţia acestuia de a semna acordul comercial multilateral anti-contrafacere ACTA, anunţă cotidianul SME în ediţia electronică.

291 afișări
Imaginea articolului Site-ul Guvernului slovac, atacat de hackeri Anonymous

Site-ul Guvernului slovac, atacat de hackeri Anonymous (Imagine: Shutterstock)

Site-uri ale unor Guverne europene au fost deja atacate de hackeri săptămâna aceasta. Atacurile au vizat site-urile Guvernelor polonez şi ceh, Băncii centrale lituaniene şi Parlamentului European (PE).

Un număr de 22 dintre cei 27 de membri ai Uniunii Europene (UE) sunt implicaţi în Acordul ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), care vizează lupta împotriva contrafacerii la scară largă a medicamentelor şi unor bunuri, dar şi descărcarea ilegală de pe Internet.

Acesta a fost negociat între UE, Statele Unite, Japonia, Canada, Noua Zeelandă, Australia, Singapore, Coreea de Sud, Maroc, Mexic şi Elveţia.

Criticii acordului consideră că acesta constituie o ameninţare la adresa libertăţii de exprimae pe Internet.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici