Situaţie disperată pentru migranţii din Calais. Criza Covid-19, o adevărată catastrofă: „Ne este frică de virus, dar nu avem ce face”

  • În Calais, Franţa, sute de migranţi trăiesc în tabere improvizate, aşteptând şi sperând să ajungă în Marea Britanie
  • „Ne este frică de virus, dar nu avem ce face”, spune o femeie
  • Chiar dacă Guvernul francez a început să îi mute în adăposturi, mulţi dintre aceştia refuză
1506 afișări
Imaginea articolului Situaţie disperată pentru migranţii din Calais. Criza Covid-19, o adevărată catastrofă: „Ne este frică de virus, dar nu avem ce face”

Sursa foto: Profimedia

Pe măsură ce criza provocată de coronavirus se adânceşte, mai multe organizaţii de caritate au fost nevoite să-şi suspende activităţile, astfel limitând ajutorul acordat oamenilor cei mai vulnerabili.

Potrivit Crucei Roşii din Marea Britanie, mii de refugiaţi şi solicitanţi de azil trăiesc în sărăcie în Marea Britanie, chiar dacă Guvernul susţine că oferă ajutor celor care au nevoie, scrie BBC.

Iar în Calais, Franţa, sute de migranţi trăiesc în tabere improvizate, aşteptând şi sperând să ajungă pe teritoriul britanic. Chiar dacă Guvernul francez a început să îi mute în adăposturi, mulţi dintre aceştia refuză ajutorul statului de teamă că vor fi arestaţi odată ce criza Covid-19 va lua sfârşit. 

„Ne este frică de virus, dar nu avem ce face”, spune o femeie din tabăra de migranţi. 

Dar chiar dacă reuşesc să ajungă în Marea Britanie, migranţii vor afla că procesul de aplicare pentru azil este foarte lent şi durează foarte mult în contextul situaţiei actuale.

„Chiar dacă ieşi din tabără, asta nu înseamnă că vei fi tratat mai uman. Sunt aceleaşi circumstanţe, doar mediul este diferit”, spune un migrant din Africa care a reuşit să ajungă în Marea Britanie. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici