Sloganuri în limba română, pe pereţii Universităţii Tehnice din Atena, ocupată de protestatari

Sloganuri în diferite limbi, între care şi română, au fost descoperite pe pereţii Universităţii Tehnice din Atena, ocupată timp de peste două săptămâni de protestatari, la începutul lunii decembrie, relatează cotidianul grec Ekathimerini, în ediţia electronică.

507 afișări
Imaginea articolului Sloganuri în limba română, pe pereţii Universităţii Tehnice din Atena, ocupată de protestatari

Sloganuri în limba greacă pe pereţii Universităţii Tehnice din Atena (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Nivelul distrugerilor materiale produse de protestatarii greci în unele universităţi din Atena este mult mai ridicat decât se credea iniţial, potrivit jurnaliştilor cărora le-a fost permisă vizita la unele dintre aceste instituţii.

 

În pofida eforturilor de a curăţa urmele dezastrului lăsat în urmă de grupurile care au preluat controlul asupra Universităţii Tehnice Naţionale din Atena (NTUA) sau Politehnicii, pentru mai mult de două săptămâni, a fost evident că una dintre clădirile principale ale şcolii, de pe Strada Patission, a fost complet devastată.

"Clădirea Gini nu este operaţională şi a suferit pagube serioase. (...) Distrugerea este mult mai mare decât s-a sugerat mai înainte", a precizat Mary Mimikou, şeful Departamentului de inginerie civilă din NTUA. Aplicaţiile de marmură din întreaga clădire au fost complet distruse, sparte de protestatarii aflaţi în căutare de obiecte pentru a arunca în forţele de poliţie. Uşi şi ferestre au fost sparte, chiuvete şi toalete au fost distruse, iar scaune lipsesc din clădire. Pereţii au fost umpluţi de sloganuri în diferite limbi, inclusiv albaneză, rusă, română, franceză şi engleză, precum şi greacă.

Celelalte clădiri din NTUA par să fi fost scutite de astfel de pagube extinse.

În plus, Şcoala de Drept din Atena nu a scăpat nici ea uşor de pe urma manifestaţiilor recente. Rectorul Universităţii din Atena, Christos Kittas, a spus că reparaţiile în urma pagubelor produse în clădire, inclusiv în biblioteca acesteia, vor costa aproximativ 500.000 de euro.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici