Slovacia va achiziţiona 14 avioane de vânătoare F-16 din Statele Unite. Acestea vor înlocui flota de aeronave ruseşti MiG-29

Guvernul Slovaciei va cumpăra 14 avioane de vânătoare F-16 din Statele Unite, pentru a înlocui flota actuală formată din avioane ruseşti MiG-29, a declarat miercuri ministrul Apărării din Slovacia, Peter Gajdos, relatează Reuters.

432 afișări
Imaginea articolului Slovacia va achiziţiona 14 avioane de vânătoare F-16 din Statele Unite. Acestea vor înlocui flota de aeronave ruseşti MiG-29

Slovacia va achiziţiona 14 avioane de vânătoare F-16 din Statele Unite

Avioanele vor fi livrate în termen de 36 de luni de la semnarea oficială a contractului.

Autorităţile slovace au ales modelul F-16 fabricat de compania Lockheed Martin în locul modelului Gripen, fabricat de către compania suedeză Saab, menţionând că avioanele de vânătoare F-16 sunt mai moderne şi mai avansate din punct de vedere tehnologic.

„Am ales cea mai bună variantă. Sunt aparate moderne care nu au rival din punct de vedere al calităţii, capabilităţii şi preţului”, a declarat Peter Gajdos, ministrul Apărării.

Slovacia, ţară membră NATO, are un contract de mentenanţă cu Rusia valabil până în 2019 pentru cele 12 avioane MiG-29.

Ministrul nu a menţionat care este preţul avioanelor americane sau care va fi costul de mentenanţă.

Slovacia a negociat cumpărarea avioanelor de la compania suedeză Saab câţiva ani, înainte să decidă achiziţionarea modelului F-16 de la Lockheed Martin.

Printre ţările europene care operează cu avioane Gripen se numără şi Ungaria şi Cehia. Polonia deţine atât 48 de avioane F-16 cât şi 30 MiG-29.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici