Slovenia dublează numărul poliţiştilor la graniţele cu vecinii Croaţia şi Ungaria

  • Slovenia a desfăşurat brigăzi de poliţie la punctele de trecere ale frontierei cu Croaţia şi Ungaria pentru a preveni potenţiale breşe de securitate
  • Verificările intense ale poliţiştilor sloveni au generat cozi interminabile
  • Călătorii au aşteptat nemulţumiţi verificarea documentelor
494 afișări
Imaginea articolului Slovenia dublează numărul poliţiştilor la graniţele cu vecinii Croaţia şi Ungaria

Sursa foto: Hepta

Guvernul sloven a decis să introducă controale temporare la frontieră până pe 30 octombrie, după ce vecina sa Italia a introdus controale similare la punctul de trecere a frontierei cu Slovenia pentru a îmbunătăţi securitatea internă.

Poliţia a fost desfăşurată la 14 puncte de trecere a frontierei cu Croaţia şi Ungaria, a informat agenţia de presă slovenă STA. Restul de 18 puncte de trecere nu vor avea o prezenţă permanentă a poliţiei.

Călătorii au stat la coadă pentru verificarea documentelor la punctul de trecere Obrezje de la graniţa cu Croaţia, unde verificările nu mai aveau loc de la 1 ianuarie a acestui an, când croaţii au aderat la spaţiul Schengen.

„Acum este  haos mare, oamenii sunt îngrijoraţi”, a declarat Katica Fjacko, un călător aflat în tranzit din Zagreb.

Oficialii sloveni şi-au motivat decizia de a introduce controale la frontieră, deoarece se tem că mişcările teroriste şi extremiste pot călători facil în Europa şi atenta lejer la siguranţa naţională.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici