Slovenia va instala garduri metalice pe segmente ale frontierei cu Croaţia

Slovenia va instala garduri metalice mobile pe segmente ale frontierei cu Croaţia, pentru dirijarea fluxului de imigranţi extracomunitari, dar punctele vamale vor rămâne deschise, anunţă premierul sloven, Miro Cerar.

317 afișări
Imaginea articolului Slovenia va instala garduri metalice pe segmente ale frontierei cu Croaţia

Slovenia va instala garduri metalice pe segmente ale frontierei cu Croaţia

"Vom monta garduri metalice temporare" pe segmente ale graniţei cu Croaţia, a declarat Miro Cerar, potrivit Deutsche Welle, după o conversaţie cu premierul croat, Zoran Milanovici.

"Nu vom închide punctele vamale, vrem doar să asigurăm un tranzit controlat al fluxului de imigranţi şi să evităm o catastrofă umanitară", a explicat Cerar.

"Guvernul de la Zagreb va lua toate măsurile necesare pentru protejarea intereselor Croaţiei", a transmis Biroul premierului Zoran Milanovici, fără a oferi detalii.

Peste 170.000 de imigranţi provenind din Orientul Mijlociu şi din Africa au traversat frontiera croato-slovenă începând de la jumătatea lunii octombrie, după ce Ungaria a închis frontiera cu Serbia.

Aproximativ 30.000 de extracomunitari - majoritatea îndreptându-se spre Austria şi Germania - urmează să ajungă în Slovenia în următoarele zile.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici