Slujbă religioasă la Varşovia pentru preşedintele polonez şi soţia sa - VIDEO

Sicriele cu trupurile neînsufleţite ale lui Lech Kaczynski şi al soţiei sale au fost transportate în catedrala Sf. Ioan din Varşovia, unde a început prima slujbă religioasă funerară pentru cuplul prezidenţial.

16 afișări
Imaginea articolului Slujbă religioasă la Varşovia pentru preşedintele polonez şi soţia sa - VIDEO

Slujbă religioasă la Varşovia pentru preşedintele polonez şi soţia sa

Cele două sicrie au fost instalate pe afeturi de tun pentru a parcurge distanţa de circa un kilometru dintre Palatul Prezidenţial şi catedrală, situată în centrul Oraşului Vechi al Varşoviei.

Cortegiul, precedat de o gardă călare, a fost însoţit de sunetul clopotelor tuturor bisericilor aflate pe traseu.

După slujba funerară, sicriele lui Lech şi Maria Kaczynski vor rămâne la catedrală, unde polonezii le vor mai putea aduce un ultim omagiu.

Sicriele vor fi transportate la Cracovia duminică dimineaţă, cu un avion militar, deşi spaţiul aerian polonez este închis din cauza norului de cenuşă provenit din Islanda.

Preşedintele polonez şi soţia sa vor fi înmormântaţi duminică, într-o criptă a catedralei Wawel, panteon al personalităţilor Poloniei, după o slujbă celebrată la bazilica Notre-Dame din Cracovia, în prezenţa a numeroase oficialităţi poloneze şi străine. Sosirea acestora este pusă sub semnul întrebării, din cauza blocării spaţiului aerian european.

Avionul preşedintelui Lech Kaczynski s-a prăbuşit, la 10 aprilie, în apropiere de Smolensk, în vestul Rusiei. În urma accidentului, au murit toate cele 96 de persoane aflate la bord, printre care se aflau soţia preşedintelui şi numeroşi demnitari polonezi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici