Şoferul camionului în care 39 de migranţi au fost găsiţi morţi, pus sub acuzare pentru ucidere din culpă. Investigaţiile continuă

Un bărbat a fost pus oficial sub acuzare pentru crimă în ancheta privind cadavrele a 39 de migranţi găsite într-un camion în comitatul britanic Essex, relatează CNN.

5126 afișări
Imaginea articolului Şoferul camionului în care 39 de migranţi au fost găsiţi morţi, pus sub acuzare pentru ucidere din culpă. Investigaţiile continuă

(Photo cred: Mo Robinson/ Facebook )

Maurice Robinson, în vârstă de 25 de ani, originar din Irlanda de Nord, a fost arestat miercuri la scurt timp după ce cadavrele au fost descoperite. El va fi prezentat luni instanţei, fiind acuzat de crimă, complicitate la trafic de persoane şi spălare de bani.

Alte trei persoane au fost reţinute în acest caz, fiind suspectate de crimă şi trafic de persoane.

 

 

 

Reprezentanţii Poliţiei au anunţat sâmbătă că nu doresc să facă speculaţii cu privire la naţionalităţile victimelor, însă au anunţat că sunt la curent cu informaţiile potrivit cărora unele dintre victime ar putea fi cetăţeni vietnamezi. „Nu putem face speculaţii în acest moment despre naţionalităţile tuturor celor decedaţi în interiorul acelui vehicul”, a declarat inspectorul Martin Pasmore, de la Poliţia din Essex.

Autorităţile britanice colaborează cu cele vietnameze pentru identificarea victimelor, însă nu au fost publicate oficial informaţii despre identitatea sau naţionalitatea niciuneia dintre victime.

Toate cele 39 de cadavre au fost transportate la Chelmsford pentru autopsie. Poliţia din Essex solicită oricărei persoane care ar putea avea informaţii despre acest caz să contacteze autorităţile.

Forţele de ordine din comitatul britanic Essex au anunţat miercuri descoperirea a 39 de cadavre umane în interiorul unui container al unui camion aflat în parcul industrial Waterglade din Grays, la ora locală 01:40 (03:40, ora României, n.r.).

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici