Şoferul lui Osama ben Laden va fi mutat în Yemen

Fostul şofer şi gardă de corp a lui Osama ben Laden, Salim Ahmed Hamdan, urma să fie transferat luni de la închisoarea de la Guantanamo Bay, din Cuba, pentru a-şi ispăşi restul pedepsei în Yemen, au declarat surse citate de CNN.

11 afișări
Imaginea articolului Şoferul lui Osama ben Laden va fi mutat în Yemen

Salim Ahmed Hamdan, şoferul lui Osama ben Laden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Salim Ahmed Hamdan, care a fost deţinut la baza de la Guantanamo mai mulţi ani, va fi transferat în ţara sa de origine, Yemen, pentru a executa ultimele săptămâni ale pedepsei, au menţionat sursele.

Hamdan a fost condamnat, în august, de o comisie militară, pentru crime de război - pentru sprijinirea materială a reţelei al-Qaida - dar a fost absolvit de alte acuzaţii mai serioase, conspirare în vederea comiterii de acţiuni teroriste.

El a fost găsit vinovat de faptul că a fost şoferul şi garda de corp a liderului reţelei teroriste, de antrenare pentru folosirea armelor, transportarea şi livrarea acestora. Comisia a respins însă acuzaţiile potrivit cărora Hamdan ar fi conspirat împreună cu alte persoane pentru a organiza atacuri ale organizaţiei al-Qaida, inclusiv cele de la 11 septembrie 2001.

Hamdan a primit o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani şi jumătate, pe care trebuie să o finalizeze până la sfârşitul acestui an, fiindu-i compensată perioada de dinainte de a fi găsit vinovat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici