Şoigu a băut apă după Medvedev: suntem din ce în ce mai aproape de confruntarea nucleară

Din partea Rusiei, fostul preşedinte era cel care prefera declaraţiile belicoase, însă, mai nou, ministrul Apărării de la Moscova dă semne că îi copiază comportamentul.

51095 afișări
Imaginea articolului Şoigu a băut apă după Medvedev: suntem din ce în ce mai aproape de confruntarea nucleară

Şoigu a băut apă după Medvedev: suntem din ce în ce mai aproape de confruntarea nucleară

După declaraţiile Regatului Unit cu privire la furnizarea de muniţie cu uraniu sărăcit Ucrainei, „suntem din ce în ce mai aproape de o confruntare nucleară”, a declarat ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu.

Rusia va fi obligată să reacţioneze la aprovizionarea occidentală cu muniţii cu uraniu, a întărit şi preşedintele rus Vladimir Putin. „Ei încearcă să lupte cu acest conflict nu numai în teorie până la ultimul ucrainean, ci şi în practică: Occidentul începe să folosească arme cu elemente nucleare”.

Dacă Marea Britanie ar furniza muniţie cu uraniu sărăcit Ucrainei, „nu există nicio îndoială că se va termina prost” pentru Londra, a declarat de ministrul rus de Externe Serghei Lavrov, într-un interviu acordat televiziunii Rossiya-1, citat de Tass.

„Nu aş fi surprins de această evoluţie, dacă această (predare) chiar are loc, dar nu există nicio îndoială că se va termina prost pentru ei”, a mai zis Lavrov. „Nu am auzit de aceste provizii, dar nu m-ar mira nimic, pentru că şi-au pierdut complet simţul direcţiei în ceea ce priveşte acţiunile lor şi cum subminează stabilitatea strategică în întreaga lume”, a completat el.

La masa negocierilor, planul de pace al Chinei poate fi luat ca bază pentru un acord de pace în Ucraina atunci când Occidentul şi Kievul sunt pregătite, a declarat Putin, potrivit RIA Novosti.

Preşedintele chinez Xi Jinping şi omologul rus Vladimir Putin au semnat astăzi o declaraţie comună la Kremlin „cu privire la aprofundarea parteneriatului strategic cuprinzător de coordonare al celor două ţări pentru noua eră”, subliniind că criza ucraineană „ar trebui rezolvată prin pace”. Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe de la Beijing, Hua Chunying, a scris pe Twitter.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici