Sondaj: Cetăţenii ungari nu vor ca ţara lor să părăsească UE, deşi critică Blocul comunitar

Cetăţenii ungari critică Uniunea Europeană, dar, cu toate acestea, ei consideră că viitorul ţării lor constă în apartenenţa la această comunitate, potrivit unui sondaj de opinie realizat de Policy Solutions pe baza datelor oferite de un studiu Eurobarometru şi publicat de cotidianul Nepszabadsag.

926 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Cetăţenii ungari nu vor ca ţara lor să părăsească UE, deşi critică Blocul comunitar

Sondaj: Cetăţenii ungari nu vor ca ţara lor să părăsească UE, deşi critică Blocul comunitar (Imagine: AP/ Mediafax Foto)

Cu toate acestea, încrederea în Uniunea Europeană s-a diminuat în Ungaria în ultimii cinci ani, potrivit rezultatelor sondajului, relatează MTI.

Majoritatea cetăţenilor ungari au încredere în Parlamentul European mai mult decât în forul legislativ naţional, Guvern şi partide politice.

În acelaşi timp, în timp ce 70 la sută dintre europeni sunt de părere că este nevoie de o politică europeană comună în ceea ce priveşte migraţia, doar 55 la sută dintre cetăţenii Ungariei impărtăşesc această viziune.

Aproape jumătate din cetăţenii Ungariei susţin adoptarea monedei euro, a mai informat Nepszabadsag, pe baza datelor obţinute în urma sondajului.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici