Sondaj: Majoritatea ruşilor nu cred că astronauţii americani au ajuns pe Lună

Peste jumătate din ruşi pun la îndoială faptul că astronauţii americani au ajuns pe Lună şi consideră că autorităţile din Statele Unite şi NASA ajută la fabricarea dovezilor privind aselenizarea, relatează site-ul agenţiei Russia Today.

1372 afișări
Imaginea articolului Sondaj: Majoritatea ruşilor nu cred că astronauţii americani au ajuns pe Lună

Sondaj: Majoritatea ruşilor nu cred că astronauţii americani au ajuns pe Lună

Într-un studiu recent, denumit "ştiinţă şi societate: autoritate şi încredere", experţii din cadrul centrului de cercetare VTSIOM au informat că aproximativ 57% din ruşi consideră că astronauţii americani nu au aterizat de fapt pe Lună, iar dovezile în acest sens au fost falsificate.

Potrivit studiului, 65% din cei care consideră că autorităţile americane au fabricat dovezile privind aselenizarea au studii medii.

În acelaşi sondaj este specificat că doar 3% dintre ruşi consideră adevărată teoria Pământului plat, în timp ce 93% sunt adepţi ai teoriei clasice.

În iulie 1969, Neil Armstrong a devenit primul om care a păşit pe Lună, în misiunea istorică Apollo 11.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici