Sondaj Washington Post / ABC News: Hillary Clinton are un avans de doar 1% în faţa lui Donald Trump

Solidaritatea tot mai mare a republicanilor faţă de Donald Trump l-a ajutat să se apropie la o diferenţă de doar un punct procentual faţă de adversara democrată Hillary Clinton, în timp ce liderii republicani care l-au criticat au poziţii vulnerabile, potrivit unui sondaj Washington Post / ABC News.

12168 afișări
Imaginea articolului Sondaj Washington Post / ABC News: Hillary Clinton are un avans de doar 1% în faţa lui Donald Trump

Sondaj Washington Post / ABC News: Hillary Clinton are un avans de doar 1% în faţa lui Donald Trump

Majoritatea potenţialilor alegători au semnalat că nu sunt influenţaţi de hotărârea FBI de a relua ancheta în cazul emailurilor private ale lui Hillary Clinton. Peste 60% dintre alegători susţin că noua investigaţie FBI nu reprezintă nicio diferenţă pentru ei, în timp ce 34% tind să nu o mai voteze pe democrată, potrivit sondajului The Washington Post / ABC News efectuat în perioada 28-29 octombrie.

La nivel general, Hillary Clinton este creditată cu 46% din voturi, iar Donald Trump s-a apropiat la doar un punct procentual, fiind la nivelul de 45%. Gary Johnson, candidatul Partidului Libertarian, are 4%, iar Jill Stein, de la Partidul Verzilor, 2%. În urmă cu o săptămână, Hillary Clinton avea un avans de 2% în faţa lui Donald Trump (47-45%).

"Solidaritatea din ce în ce mai mare a republicanilor a contribuit la creşterea susţinerii pentru Donald Trump. În rândul simpatizanţilor republicani, Donald Trump are o susţinere de 87%, faţă de 83% acum o săptămână, şi comparativ cu popularitatea de 88% a lui Hillary Clinton în rândul electoratului democrat", explică ziarul The Washington Post.

În acelaşi timp, lideri republicani care nu îl mai susţin pe Donald Trump, precum Paul Ryan, preşedintele Camerei Reprezentanţilor, tind să se confrunte cu reacţii din partea electoratului. Sondajul relevă că 48% dintre alegătorii republicani şi independenţi dezaprobă puternic decizia lui Paul Ryan de a se distanţa de Donald Trump, iar alţi 18% o dezaprobă într-o măsură moderată.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici