Sora liderului nord-coreean ameninţă SUA şi Coreea de Sud: pun în pericol pacea Asiei şi a lumii

Kim Yo-jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-un, a ameninţat SUA şi Coreea de Sud susţinând că prin semnarea unui acord cele două ţări pun în pericol pacea Asiei şi a lumii. Acordul va duce la un „pericol mai grav", a spus sora liderului din Coreeea de Nord, potrivit BBC.

602 afișări
Imaginea articolului Sora liderului nord-coreean ameninţă SUA şi Coreea de Sud: pun în pericol pacea Asiei şi a lumii

Sora liderului nord-coreean ameninţă SUA şi Coreea de Sud: pun în pericol pacea Asiei şi a lumii

Kim Yo-jong a declarat că „descurajarea nucleară a Coreei de Nord ar trebui să fie adusă la un nivel şi mai mare", a relatat presa de stat.

„Cu cât inamicii sunt mai hotărâţi să organizeze exerciţii de război nuclear şi cu cât mai multe mijloace nucleare vor desfăşura în apropierea Peninsulei Coreene, cu atât mai puternică va deveni exercitarea dreptului nostru la apărare, direct proporţional cu ei", a spus Kim Yo-jong, potrivit BBC.

Ea a avertizat că această mişcare „nu va avea ca rezultat decât expunerea la un pericol şi mai grav a păcii şi securităţii Asiei de Nord-Est şi a lumii".

Kim Yo-jong deţine o poziţie de conducere în cadrul Comitetului Central al Partidului Muncitorilor din Coreea şi se pare că are influenţă asupra fratelui său, preşedintele ţării.

Reacţia a apărut după ce preşedintele SUA Joe Biden şi omologul său sud-coreean Yoon Suk-yeol au semnat Declaraţia de la Washington. Conform acordului, americanii acceptă să desfăşoare submarine cu arme nucleare în Coreea de Sud şi să implice Seulul în strategia sa nucleară pentru a contracara ameninţările din partea Nordului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici