Sora mai mică a lui Kim Jong-un ocupă un rol important în noua organigramă a regimului

Sora mai mică a lui Kim Jong-un, Kim Yo-jong, ocupă un rol foarte important în noua organigramă a regimului, afectat anul trecut de o epurare, potrivit televiziunii nord-coreene.

781 afișări
Imaginea articolului Sora mai mică a lui Kim Jong-un ocupă un rol important în noua organigramă a regimului

Sora mai mică a lui Kim Jong-un ocupă un rol important în noua organigramă a regimului (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Kim Yo-jong, care ar avea vârsta de 26 de ani, a apărut duminică alături de fratele ei, cu ocazia alegerilor parlamentare în care se prezintă un candidat unic în fiecare circumscripţie, desemnat de către Partidul Muncitorilor.

Aceasta nu este prima apariţie publică a tinerei. În 2011 ea a apărut, plângând, la funeraliile tatălui său, Kim Jong-il, iar ulterior, în mod episodic, în delegaţii care-l însoţeau pe Kim Jong-un în turneele efectuate pe teren.

Însă duminică, pentru prima dată, în mijlocul mai multor demnitari politici şi militari, tânăra a fost desemnată nominal şi prezentată ca "reprezentant de rang înalt".

Televiziunea de stat nu a precizat ce funcţie deţine, însă ea ar fi însărcinată cu evenimentele la Cabinetul lui Kim Jong-un.

Potrivit lui Ahn Chan-il, director la World Institute for North Korea Studies de la Seul, tânăra Kim Yo-jong ar urma să-şi ajute fratele să-şi consolideze controlul asupra puterii şi ţării, perpetuând astfel dinastia Kim, unică în istoria regimurilor de inspiraţie stalinistă.

Acest rol era deţinut anterior de mătuşa lor dinspre tată, Kim Kyong-hui, soţia mentorului tânărului Kim Jong-un, Jang Song-thaek, executat în decembrie sub acuzaţia de corupţie şi trădare.

Kim Kyong-hui, în vârstă de 67 de ani, ar fi bolnavă şi s-ar afla în străinătate pentru îngrijiri.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici