Soţia lui Omar Mateen ar putea fi inculpată în cazul atacului armat din Orlando

Soţia lui Omar Mateen, atacatorul care a ucis 49 de persoane într-un club de noapte gay din Orlando, statul american Florida, ar putea fi inculpată pentru implicare în atacul armat, relatează BBC News online.

880 afișări
Imaginea articolului Soţia lui Omar Mateen ar putea fi inculpată în cazul atacului armat din Orlando

Soţia lui Omar Mateen ar putea fi inculpată în cazul atacului armat din Orlando

Procurorii au stabilit o comisie care să o investigheze pe Noor Salman, soţia lui Omar Mateen, susţin surse citate de Fox News şi Reuters. Ea a declarat poliţiei că ar fi încercat să discute cu soţul său despre intenţia de a ataca clubul de noapte Pulse. Atacul armat din cursul nopţii de sâmbătă spre duminică este cel mai sângeros din ultima vreme din SUA. Din cei 53 de răniţi, şase rămân în stare critică.

Procurorii citaţi de Fox News au declarat că intenţionează să o acuze pe Noor Salman de complicitate la uciderea a 49 de persoane şi de tentativă de ucidere în cazul a alte 53 de persoane, precum şi de neavertizarea autorităţilor pentru a împiedica atacul armat de sâmbătă noapte.

Există posibilitatea ca Mateen să-şi fi sunat soţia din interiorul clubului în timpul atacului, au declarat surse citate de Fox News. Deşi Salman a fost interogată de poliţişti după atac, ea nu a fost plasată sub arest.

Senatorul american Angus King, un membru al Comitetului pentru comunicare al Senatului care a primit un raport al investigaţiei poliţiei, a declarat pentru CNN că Salman "ar fi ştiut ceva despre ceea ce se întâmpla".

"Am putea spune că este, cu siguranţă, o persoană de interes în acest momnet pentru anchetă şi pare să coopereze şi ne poate oferi informaţii importante", a adăugat King.

Presa americană a relatat marţi că Noor Salman ar fi mers cu Omar Mateen să cumpere muniţie şi că l-ar fi lăsat la clubul de noapte Pulse cu alte ocazii pentru că dorea să supravegheze locul.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici