Hackeri ruşi au accesat reţeaua Partidului Democrat din SUA, obţinând date despre Clinton şi Trump

Hackeri ai serviciilor secrete ruse au accesat baza de date a Partidului Democrat din Statele Unite, obţinând informaţii despre rapoarte referitoare la opoziţie, inclusiv despre Donald Trump, potenţialul candidat republican la funcţia de preşedinte al SUA, afirmă surse citate de Washington Post.

2773 afișări
Imaginea articolului Hackeri ruşi au accesat reţeaua Partidului Democrat din SUA, obţinând date despre Clinton şi Trump

Hackeri ruşi au accesat reţeaua Partidului Democrat din SUA, obţinând date despre Clinton şi Trump

Hackerii ruşi au pătruns în baza de date a Comitetului Naţional al Partidului Democrat, obţinând acces la o serie de evaluări despre candidaţii opoziţiei.

Hackerii au avut acces la emailuri şi la alte tipuri de conversaţii online, au declarat oficiali din Partidul Democrat şi experţi citaţi de ziarul The Washington Post.

Conform surselor citate, au fost accesate neautorizat în ultimul an datele despre candidaţii la preşedinţie Hillary Clinton şi Donald Trump. Nu există indicii că ar fi fost sustrase informaţii despre donatorii Partidului Democrat.

Ambasada Rusiei din Washington a comunicat că nu are informaţii despre astfel de activităţi.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici