Lideri ai Partidului Republican pregătesc o revoltă la Convenţia formaţiunii împotriva candidaturii lui Donald Trump: "Tot ce facem este să ne adaptăm circumstanţelor"

Liderii Partidului Republican care se opun candidaturii lui Donald Trump la funcţia de preşedinte al SUA pregătesc o revoltă la Convenţia formaţiunii, programată în iulie, mizând pe schimbarea regulamentului intern în sensul flexibilizării opţiunilor de vot ale electorilor.

10561 afișări
Imaginea articolului Lideri ai Partidului Republican pregătesc o revoltă la Convenţia formaţiunii împotriva candidaturii lui Donald Trump: "Tot ce facem este să ne adaptăm circumstanţelor"

Lideri ai Partidului Republican pregătesc o revoltă la Convenţia formaţiunii împotriva candidaturii lui Donald Trump (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/ Hepta)

Controversatul magnat Donald Trump a obţinut deja 1.447 de voturi ale electorilor şi mizează pe alte 95, trecând practic de pragul de 1.237 de voturi federale, necesar pentru a fi candidatul Partidului Republican.

Însă, potrivit Politico.com şi CNN, în cadrul Partidului Republican există un curent favorabil modificării regulamentului de acordare a voturilor electorilor cu ocazia Convenţiei naţionale republicane, care va avea loc în perioada 18-21 iulie.

Pentru modificarea modului de atribuire a voturilor, 112 delegaţi (câte doi din fiecare stat) din Comisia pentru regulamente vor trebui să susţină introducerea de noi prevederi.

În acest caz, electorii şi superelectorii ar putea oferi voturile altui candidat.

Un elector care îl susţine pe Ted Cruz a declarat că se intenţionează introducerea unei claze care să permită un vot conform conştiinţei.

"Tot ce facem este să ne adaptăm circumstanţelor", a declarat Kendal Unruh pentru ABC. "Cred sincer că remarcile demagogice şi rasiste ale lui Donald Trump îl rănesc chiar şi pe el", a argumentat Cruz.

Conform unor surse, un curent similar circulă şi în Partidul Democrat, fiind favorabil lui Bernie Sanders, în detrimentul lui Hillary Clinton.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici