Soţia premierului britanic a participat la marşul homosexualilor din Londra

Sarah Brown, soţia premierului britanic Gordon Brown, a participat sâmbătă la parada Pride London, marşul anual al homosexualilor, care au defilat pe străzile comerciale ale Londrei.

33 afișări
Imaginea articolului Soţia premierului britanic a participat la marşul homosexualilor din Londra

Soţia premierului britanic a participat la marşul homosexualilor din Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Sarah Brown, îmbrăcată în negru şi purtând coliere colorate, este prima soţie a unui premier britanic care participă la evenimentul organizat de asociaţiile homosexualilor, lesbienelor, bisexualilor şi transsexualilor.

Ea a defilat în primele rânduri ale cortegiului pe strada Oxford, principala arteră comercială a capitalei, urmată de travestiţi purtând peruci mari, blonde şi haine în culorile drapelului britanic.

Peter Tatchell, unul dintre purtătorii de cuvânt ai cauzei homosexualilor şi fondator al marşului, declarase anterior că îi va cere lui Sarah Brown să pledeze pe lângă premier astfel încât cuplurile de persoane de acelaşi sex să se poată căsători.

"Parteneriatele civile", uniuni legale create de Guvernul laburist, sunt "o formă de apartheid sexual", a argumentat Tatchell.

Gordon Brown, care s-a întâlnit cu reprezentanţi ai comunităţii homosexuale, a descris creaţia parteneriatelor civile ca un "progres masiv spre egalitate", într-un mesaj adresat paradei Pride London.

Partidul Laburist şi opoziţia conservatoare au avut schimburi de replici dure în ultimele săptămâni pentru a încerca să atragă simpatia electoratului gay.

Ministrul Culturii, Ben Bradshaw, a apreciat că o "profundă cultură homofobă" persistă în rândurile Partidului Conservator, declanşând proteste din partea membrilor acestuia.

Liderul conservatorilor, David Cameron, a prezentat săptămâna aceasta scuze pentru "secţiunea 28", un amendament votat în 1988 de conservatori care interzicea colectivităţilor locale să prezinte homosexualitatea sub aspect favorabil.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici