Soţia premierului spaniol, citată de un tribunal din Madrid în legătură cu acuzaţii de corupţie

Un tribunal din Madrid a citat-o pe Begona Gomez, soţia premierului spaniol Pedro Sanchez, să se prezinte în faţa unui judecător în 5 iulie în legătură cu acuzaţiile de corupţie şi trafic de influenţă care l-au determinat pe soţul ei să ia în considerare demisia în aprilie, scrie Reuters.

Urmărește
127 afișări
Imaginea articolului Soţia premierului spaniol, citată de un tribunal din Madrid în legătură cu acuzaţii de corupţie

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez

Solicitarea a fost făcută în cadrul unei anchete preliminare pentru a se stabili dacă aceasta şi-a folosit poziţia pentru a influenţa afacerile, a declarat marţi instanţa.

Sanchez a declarat la sfârşitul lunii aprilie că va rămâne în funcţie, după ce a făcut o pauză de cinci zile pentru a reflecta asupra demisiei, după anunţarea deschiderii anchetei preliminare, despre care a spus că este nefondată şi orchestrată de adversarii politici de dreapta.

Într-o scrisoare postată marţi pe X, Sanchez a declarat că i se pare „ciudat” că tribunalul a decis să o convoace pe soţia sa cu doar câteva zile înainte de alegerile europarlamentare din acest weekend şi că opoziţia de dreapta foloseşte tot ce îi stă în putere pentru a-l doborî.

„Vreau să vă spun că decizia mea de a continua să conduc guvernul este mai fermă ca niciodată”, a adăugat Sanchez.

Cazul a început după ce o organizaţie a susţinut că Begona Gomez şi-a folosit influenţa în calitate de soţie a prim-ministrului pentru a obţine sponsorizări pentru un curs universitar de masterat pe care l-a condus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici