Space chiX: Lansarea navetei SpaceX Crew Dragon în spaţiu, amânată din cauza vremii. Când vor avea loc noi încercări

  • Lansarea navetei Crew Dragon a fost amânată miercuri seară din cauza condiţiilor meteo
  • Cei doi astronauţi care urmau să plece în spaţiu se aflau la numai 17 minute de lansare
  • Lansarea a fost reprogramată pentru sâmbătă
820 afișări
Imaginea articolului Space chiX: Lansarea navetei SpaceX Crew Dragon în spaţiu, amânată din cauza vremii. Când vor avea loc noi încercări

Space chiX: Lansarea astronauţilor americani a fost amânată din cauza vremii

Lansarea navetei Crew Dragon ar fi trebuit să marcheze reluarea misiunilor umane de pe teritoriul american. Condiţiile meteo nu au permis desfăşurarea misiunii în siguranţă astfel că tehnicienii au decis să reprogrameze evenimentul pentru sâmbătă.

Astronauţii Bob Behenken şi Doug Hurley se aflau deja la bordul navetei şi aşteptau ultimele confirmări.

”Renunţăm la lansarea de astăzi din cauza vremii nefavorabile pentru traseul de zbor. Următoarea posibilitate de lansare este sâmbătă, 30 mai, la 3.22 p.m. EDT, sau 19.22 UTC”, a anunţat agenţia spaţială americană pe Twitter. Prognoza meteo nu este însă încurajatoare. Dacă nici se va putea decola sâmbătă, următoarea încercare va avea loc duminică.

Misiunea Demo-2 ar fi fost un prim test cu echipaj uman la bord pentru capsula Crew Dragon care ar fi decolat cu o rachetă tip Falcon 9, produsă de compania lui Elon Musk, SpaceX. Peste 350 de mii de persoane urmăreau în direct lansarea pe Facebook în transmisiunea oferită de NASA. Evenimentul era aşteptat ca un moment în care sectorul privat începe să transporte oameni în spaţiu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici