SpaceX va încerca din nou să-şi lanseze mega-racheta pe orbită, după ce prima încercare s-a soldat cu o explozie

  • SpaceX se pregăteşte pentru o nouă încercare de lansare a mega-rachetei Starship, după ce prima încercare a fost întreruptă de o explozie, în aprilie. A obţinut aprobarea finală de la autorităţile federale pentru reluarea lansărilor vineri dimineaţa.
  • În urma incidentului, SpaceX a efectuat numeroase îmbunătăţiri la rachetă şi la rampa de lansare. Lansarea, planificată să dureze aproximativ o oră şi jumătate, face parte dintr-un contract de 3 miliarde de dolari, cu NASA, pentru a ateriza astronauţi pe Lună până în 2025.
586 afișări
Imaginea articolului SpaceX va încerca din nou să-şi lanseze mega-racheta pe orbită, după ce prima încercare s-a soldat cu o explozie

Sursa foto: AP/ Mediafax Foto

SpaceX va încerca din nou să lanseze mega-racheta Starship în orbită, obţinând aprobarea finală de la autorităţile federale. Prima încercare, ce a avuy loc în luna aprilie, a sfârşit cu explozia rachetei, iar acum, după îmbunătăţirile aduse, lansarea este planificată vineri dimineaţa, scrie Associated Press.

După ce sistemul de autodistrugere a detonat racheta deasupra Golfului Mexic, SpaceX a făcut numeroase îmbunătăţiri, iar Administraţia Federală a Aviaţiei (FAA) a emis licenţa pentru reluarea lansărilor. SpaceX are un contract de 3 miliarde de dolari cu NASA pentru aterizarea astronauţilor pe Lună până în 2025.

În urma primei încercări, FAA a finalizat revizuirea de siguranţă şi încă lucrează la cea de mediu. Nu au fost victime în explozie, dar pad-ul a fost grav afectat. Grupuri de mediu au dat în judecată FAA pentru presupusa neglijare a impactului asupra mediului în zona programului Starship, Boca Chica din Texas.

Planurile de test prevăd o durată de o oră şi jumătate, cu traiectorie estică peste oceanele Atlantic, Indian şi Pacific, urmată de aterizarea în apropierea insulei Hawaii, fără conţinut valoros la bord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici