Spania a ajuns la peste 3.400 de decese provocate de coronavirus, cu peste 47.000 de cazuri. Medicii se protejează cu saci de gunoi. UE vine în ajutorul Spaniei

  • Din cauza lipsei echipamentelor, medicii din Spania transformă sacii de gunoi în halate
  • UE anunţă că va trimtie Spaniei echipament de protecţie şi aparate de ventilare
  • Spania a ajuns la 3.434 de decese (738 în ultimele 24 de ore) şi 47.610 cazuri (7.937 în ultimele 24 de ore)
4584 afișări
Imaginea articolului Spania a ajuns la peste 3.400 de decese provocate de coronavirus, cu peste 47.000 de cazuri. Medicii se protejează cu saci de gunoi. UE vine în ajutorul Spaniei

Foto: Profimedia

Situaţia dramatică în spitalele din Spania. Din cauza lipsei de echipamente, medicii au ajuns să se protejeze cu impermeabile şi cu pungi de plastic. În Getafe, personalul medical transformă sacii de gunoi în halate.

Un ajutor important pentru Spania vine de la Uniunea Europeană, care a demarat achiziţia echipamentelor de protecţie pentru cadrele medicale.

„Nu sunteţi singuri. În două săptămâni, măştile de protecţie, mănuşile, costumele de protecţie şi ochelarii vor ajunge în spitalele voastre”, spune Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

 

 

În ultimele 24 de ore, 738 de oameni au murit, şi 7.937 de cazuri noi au fost confirmate. Spania a depăşit astfel China la numărul de decese. Iar lucruile merg spre mai rău.

Şeful Guvernului Cataloniei, Quim Torra, a avertizat că, probabil, vârful contagiunii în comunitate va avea loc abia la sfârşitul lunii aprilie şi că declinul infecţiilor va veni în iunie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici