Spania a anunţat noi măsuri de economisire a energiei. Acestea vor rămâne în vigoare până în noiembrie 2023

  • Spania pune limite la aerul condiţionat şi la încălzire pentru a economisi energie.
  • Regulile se aplică în cazul clădirilor publice şi al clădirilor comerciale mari, dar preşedinta Madridului spune că nu se va conforma.
1150 afișări
Imaginea articolului Spania a anunţat noi măsuri de economisire a energiei. Acestea vor rămâne în vigoare până în noiembrie 2023

Spania a anunţat noi măsuri de economisire a energiei. Acestea vor rămâne în vigoare până în noiembrie 2023

Spania a anunţat noi măsuri de economisire a energiei, inclusiv limite privind temperaturile aerului condiţionat şi ale încălzirii în clădirile publice şi în clădirile comerciale mari, devenind astfel ultima ţară europeană care încearcă să îşi reducă consumul de energie şi dependenţa de petrolul şi gazele ruseşti.
 
Conform unui decret care intră în vigoare peste şapte zile şi se aplică clădirilor publice, centrelor comerciale, cinematografelor, teatrelor, staţiilor de cale ferată şi aeroporturilor, încălzirea nu ar trebui să fie setată la o temperatură mai mare de 19C, iar aerul condiţionat nu ar trebui să fie setat la o temperatură mai mică de 27C. Uşile vor trebui să fie închise pentru a nu risipi energie, iar luminile din vitrinele magazinelor trebuie să fie stinse după ora 22.00, potrivit The Guardian.
 
Localurile în cauză vor trebui să afişeze panouri sau ecrane care să explice iniţiativele de economisire a energiei.
 
Deşi Spania nu este atât de dependentă de aprovizionarea cu energie din Rusia ca multe alte ţări din UE, a acceptat o reducere de 7-8% a consumului de gaz.
 
Măsurile, care au fost publicate în ediţia de marţi a buletinului oficial de stat, vor rămâne în vigoare până în noiembrie 2023.
 
„[Aceasta] stabileşte o serie de măsuri de economisire a energiei şi de utilizare mai eficientă a acesteia, care sunt urgente şi necesare atunci când vine vorba de reducerea consumului de energie în general şi de reducerea dependenţei noastre de energie în afara economiei spaniole", se arată în decret.
 
Ministrul spaniol al mediului, Teresa Ribera, a sugerat, de asemenea, că administraţiile publice şi marile companii ar putea încuraja oamenii să lucreze de acasă pentru a economisi energie în transporturi şi în clădiri.
 
Noile măsuri au fost rapid respinse de Isabel Díaz Ayuso, preşedinta populistă şi de dreapta a regiunii Madrid. Ayuso, care a denunţat frecvent restricţiile Covid ale guvernului central, a declarat că normele nu vor fi aplicate în regiunea sa.
 
„Madridul nu se va deconecta", a spus ea. „Acest lucru generează nesiguranţă şi sperie turismul şi consumul. Aduce întuneric, sărăcie şi tristeţe, chiar dacă guvernul acoperă problema economiilor pe care le va aplica pentru el însuşi”.
 
Poziţia lui Ayuso a fost pusă la îndoială de unii care au subliniat că 4.500 de persoane care locuiesc în două sectoare ale uriaşului cartier de barăci Cañada Real de la periferia Madridului nu au energie electrică de aproape doi ani.
 
Guvernul regional din Madrid pune lipsa continuă de energie electrică pe seama plantaţiilor ilegale de marijuana din Cañada, care, potrivit acestuia, supun reţeaua electrică la o presiune atât de mare încât se închide din motive de siguranţă.
 
Necesitatea de a limita emisiile prin reducerea consumului de energie a fost subliniată în Spania de cele două valuri de căldură de până acum în această vară.
 
Vreau să spun ceva foarte clar", a declarat luna trecută premierul Pedro Sánchez, în timp ce vizita regiunile grav afectate de incendii. „Schimbările climatice ucid: ucid oameni, după cum am văzut; ucid, de asemenea, ecosistemul nostru, biodiversitatea noastră şi distrug lucrurile la care noi, ca societate, ţinem foarte mult, casele noastre, afacerile noastre, animalele noastre”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici