Spania anunţă cea mai mare captură de cocaină din istoria ţării. Drogurile erau ascunse într-un transport de banane din Ecuador

Agenţii vamali spanioli şi poliţia naţională au declarat, vineri, că au confiscat cea mai mare captură de cocaină din ţară de până acum, 9,5 tone ascunse într-un container de transport de banane provenind din Ecuador.

28450 afișări
Imaginea articolului Spania anunţă cea mai mare captură de cocaină din istoria ţării. Drogurile erau ascunse într-un transport de banane din Ecuador

Sursa foto: X/Policia Nacional

Drogurile au fost găsite miercuri în portul Algeciras din sud-vestul ţării, într-un container, în cadrul unui transport de marfă care ar fi trebuit să conţină 1.080 de cutii de banane, a declarat José Carlos Arobes, un înalt funcţionar al agenţiei fiscale spaniole care se ocupă de inspecţiile vamale.

Înainte de această captură, cea mai mare captură de cocaină din Spania a fost de 8,4 tone în 2018, găsită tot într-un container cu banane în portul Algeciras, relatează AP.

Agenţia fiscală a declarat că investigaţiile au început în iulie, când poliţia a primit informaţii despre un transport de cocaină columbiană prin Ecuador, care urma să fie efectuat în august. Organizaţia din spatele acestui transport a operat prin intermediul unei companii exportatoare de banane din Machala, Ecuador, a precizat agenţia.

Marfa urma să fie livrată în Portugalia pentru a fi distribuită ulterior în Europa.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici