Spania: Confruntări între antifascişti şi neonazişti, soldate cu un mort şi răniţi

Un tânăr a fost ucis şi cel puţin alte opt persoane au fost rănite duminică, la Madrid, în cursul unor confruntări violente între militanţi antifascişti şi un grup de neonazişti, au anunţat serviciile de intervenţie din capitala spaniolă, citate de AFP.

3 afișări
Imaginea articolului Spania: Confruntări între antifascişti şi neonazişti, soldate cu un mort şi răniţi

Spania: Confruntări între antifascişti şi neonazişti, soldate cu un mort şi răniţi

Potrivit unui purtător de cuvânt al poliţiei, citat de agenţia Europa Press, motivul acestui incident ar fi o manifestaţie convocată duminică la prânz de tineri militanţi ai partidului de extremă-dreapta Democraţia Naţională, în apropiere de cartierul Legazpi, în sudul Madridului.

Confruntările între cele două grupuri rivale au început la staţia de metrou Legazpi şi au continuat în exterior, conform presei spaniole.

Forţele de intervenţie au încercat să îl reanimeze pe tânăr timp de o jumătate de oră, "însă nu a servit la nimic", a declarat purtătorul de cuvânt al seriviciului de urgenţă din Madrid, Javier Ayuso, citat de postul de radio Cadena Ser.

"El a primit o lovitură de cuţit care i-a atins inima", a explicat acesta, precizând că cel puţin opt persoane, printre care şi un poliţist, au fost rănite în cursul violenţelor.

"Unul dintre răniţi este în stare gravă şi a fost transportat la spital", a adăugat purtătorul de cuvânt.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici